Brugge

Herstel rijweg Brugse Steenweg in Koolkerke

BRUGGE/KOOLKERKE – De Brugse Steenweg in Koolkerke zal in de eerste helft van 2022 een herstel van de rijwegverharding en middengeleider krijgen. Dat antwoordt minister Peeters op de schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem. De kostenberaming van de werken landen op 500.000 euro.

De renovatie van de rijweg situeert zich langs de N374 in hoofdzaak tussen de Kasteeldreef en de Fortstraat. “Er zijn ook aansluitend lokale herstellingen voorzien. De aanbestedingsprocedure moet nog opgestart worden”, klinkt het bij de Vlaams Volksvertegenwoordiger.

De juiste duurtijd van de werken moet bepaald worden tijdens die aanbestedingsprocedure en nu bij de nodige voorbereidingen. “De minister kan dus nog niet meegeven hoeveel tijd de werken in beslag zullen nemen. Wat wel duidelijk is dat de bovenbouw van de rijweg wordt gerenoveerd. De riolering ter plaatse zal er behouden worden. De grootste hinder zal zijn voor het stuk waar de meeste herstellingen plaatsvinden : tussen de Kasteeldreef en de Fortstraat.

Bekijk hier de vraag aan de minister en haar antwoord:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.