Beleid

Bedrijven investeren in Brugge en breiden uit

“Fantastisch om vast te stellen dat bedrijven blijven investeren in Brugge en er uitbreiden”, aldus Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem. ” Dit is waar we naartoe willen, bedrijven aantrekken en bestaande bedrijven behouden. We hebben ons steeds ingezet om zoveel mogelijk bedrijven naar Brugge te halen en om de bestaande bedrijven in Brugge te houden”, zegt Van Volcem.

“Hen bijstaan bij het zoeken naar een geschikte locatie, begeleiden wanneer zij willen uitbreiden of reorganiseren, dit is ons doel om onder andere de tewerkstelling in eigen Stad/regio te behouden en nog te laten toenemen.”

“Zo hebben wij vandaag in het College van Burgemeester en Schepenen volgende aanvragen vergund :

  • Bouwen van een machineloods door Franco Gerard en Zonen in de Gotevlietstraat,
  • Aanleggen van verhardingen, laad- en loskaaien en elektriciteitscabine installeren aan de bedrijfswoning door Horeca Totaal Brugge in de Jacob van Arteveldestraat,
  • Bouwen van kantoren en productieruimten/loodsen door Futurn nv op Ten Briele
  • Opsplitsen van burelen, verfraaien van gevels en bouwen van een overdekte opslagplaats door Kolen Tomar in de Jacob van Arteveldestraat
  • Verbouwen en opbouwen van bestaande loods tot handelsruimte met ondergrondse garages/bergruimtes en fietsenberging en opbouwen van 2 woongelegenheden door Dhr. Serge Vanhee in de Slachthuisstraat te Brugge.
  • Het verlengen van een bestaande kaaimuur met 250m aan de oostzijde van het zuidelijk Kanaaldok in de achterhaven van Zeebrugge én het realiseren van het oostelijk deel van het dokuiteinde over ca. 210 meter. Deze verlenging is een volgende stap in de verdere realisatie van het zuidelijk kanaaldok, vergund voor MBZ.