Beleid Extra

Kom naar Open Wervendag: van leegstand tot inbreidingsproject

Op zondag 15 mei organiseert Confederatie Bouw de Open Wervendag. “Open Wervendag wil dit jaar, meer dan ooit, kunnen aantonen dat de bouwsector mee is met de tijdsgeest en de best mogelijke ‘groene’ technieken inzet om duurzame en energiezuinige projecten te realiseren.” vertelt schepen van stadsvernieuwing Mercedes Van Volcem (Open Vld).

Van Volcem reageert opgetogen. “Mensen zien veelal enkel de nadelen van werven zoals verkeershinder of een verloederde indruk. Nu krijgen ze de kans om achter de schermen de evolutie van een project mee te maken. In Brugge zullen twee pareltjes te zien zijn.”

Een van de werven die kan worden bezocht in Brugge is het werf ‘Gouden Boom’ die evolueert van een leegstaande brouwerij naar een geslaagd stadsinbreidingsproject.

“De Gouden Boom is een echte place to see op zondag 15 mei. Via een hedendaagse architectuur werden appartementen, winkels en Museumbrasserie harmonieus verweven met een monument en bouwkundig erfgoed.  Met respect voor haar rijke verleden werd de voormalige brouwerij ‘De Gouden Boom’ getransformeerd tot een project van een absolute topklasse. Leegstand wegwerken brengt tevens heel wat werkgelegenheid met zich mee. En know-how inzake het restaureren en bouwen. Wat in huidige tijden een pluspunt is.“